top of page

ขนมปังข้าวโอ๊ตกลูเตนฟรี ไร้แป้ง ไร้ยีสต์

Prep Time:

5 Minutes

Cook Time:

90 Minutes

Serves:

3-5 Servings

Level:

Intermediate

About the Recipe

This is placeholder text. To change this content, double-click on the element and click Change Content. Want to view and manage all your collections? Click on the Content Manager button in the Add panel on the left. Here, you can make changes to your content, add new fields, create dynamic pages and more.

Your collection is already set up for you with fields and content. Add your own content or import it from a CSV file. Add fields for any type of content you want to display, such as rich text, images, and videos. Be sure to click Sync after making changes in a collection, so visitors can see your newest content on your live site.

Ingredients

วัตถุดิบ
• Verre9 ข้าวโอ๊ตอบเต็มใบกลูเตนฟรี 300 กรัม (หรือข้าวโอ๊ตอบบดหยาบกลูเตนฟรี)

• น้ำร้อน 150 มิลลิลิตร

• กรีกโยเกิร์ต 100 กรัม
• ไข่ไก่เบอร์ 3 (ขนาดกลาง) 2 ฟอง
• น้ำมันมะกอก 1 ช้อนโต๊ะ
• น้ำตาลมะพร้าว 1 ช้อนโต๊ะ

• เบกกิ้งโซดา 2 ช้อนชา

• เกลือ 1 ช้อนชา

Preparation

ขั้นตอนการทำ
1. แบ่งข้าวโอ๊ตออกเป็น 2 ถ้วย ถ้วยละ 150 กรัม

2. ข้าวโอ๊ตถ้วยหนึ่ง ปั่นละเอียดทำเป็นแป้งข้าวโอ๊ต

3. ใส่เบกกิ้งโซดาและเกลือในแป้งข้าวโอ๊ต คลุกผสมวัตถุดิบให้เข้ากัน

4. ข้าวโอ๊ตถ้วยสอง ให้เทน้ำร้อนลงไป แช่ไว้จนเย็น

5. จากนั้นให้ใส่กรีกโยเกิร์ต, น้ำตาลมะพร้าว, น้ำมันมะกอก และไข่ไก่ที่ตอกเรียบร้อยแล้วลงในข้าวโอ๊ตถ้วยที่สอง คนจนเป็นเนื้อเดียวกัน

6. ใส่แป้งข้าวโอ๊ตผสมลงไป คนให้เข้ากัน

7. เทแป้งขนมปังใส่แม่พิมพ์ โรยตกแต่งด้วยข้าวโอ๊ต

8. นำเข้าเตาอบที่อุณหภูมิ 175 องศาฯ เป็นเวลา 55 นาที

9. อบเสร็จแล้วให้นำมาวางพักทิ้งไว้ 10-20 นาที

10. เรียนร้อยแล้ว เพิ่มความอร่อยได้ด้วยแยม น้ำผึ้ง หรือเนยถั่ว

bottom of page